Philips MASTERColour CDM en SDW-T reeks maakt gebruik van een speciale techniek waarbij een keramisch staafje bij bepaalde temperatuur licht produceert en dit op een zeer efficiënte manier. Hiermee heeft Philips op een revolutionaire manier een lamp ontwikkeld die tot wel meer als 100 Lm/watt waar maakt. De MASTERColour CDM is niet voor niets een zeer veel gebruikte lamp binnen veel winkelketens en warenhuizen en andere gebouwen waar men veel aarde hecht aan prettig , sprankelend en efficiënt licht. Helaas zijn deze spots niet geschikt voor op een bewegingsmelder omdat deze tijd nodig hebben om af te koelen en op lichtsterkte te komen.

Voordelen van de Philips MASTERColour CDM en SDW-T. De Philips MASTERColour lampen kenmerken zich door de hoge lichtopbrengst, mooie sprankeling in het licht en de erg lange levensduur met stabiel lumenbehoud. Dit maakt deze Philips MASTERColour lampen erg geschikt voor toepassing in winkels, showrooms, kantoren monumentale panden en buitenverlichting. De MASTERColour CDM techniek van Philips is van toepassing in alle CDM-T, CDM-R, CDM-TP, CDM-TD, CDM-TC en alle Elite uitvoeringen van de van de Philips MASTERColour CDM en SDW-T.

Philips MASTERColour CDM Elite reeks is de beste oplossing voor winkelverlichting, showrooms en plaatsen waar veel waarde gehecht wordt aan kleurechtheid , zeer hoge lichtstroom en een behoud hiervan gedurende de levensduur. Deze Elite CDM lamp blijft dus langer een hogere lichtstroom geven (zie meer info binnen de lamp specificaties). De Elite lamp heeft circa 25 % langere levensduur wat de vervangingskosten aanzienlijk verlaagd op lastige en moeilijk bereikbare plekken.

De Philips MHN/TD reeks is een wat oudere 2 kneeps metaalhalogeenlamp welke tegenwoordig meestal wordt vervangen door de MASTERColour CDM-TD