PHILIPS MASTER SON lampen MASTER SON

Philips SON (Comfort, H, PIA Plus, PIA Hg Free) lampen zijn

hogedruk natrium (zilver kleurig alkali metaal) lampen met een diffuse ovoïde (eivormig) vorm. De buitenkant is een hardglazen buitenballon met inwendige een witte coating. Allen hebben de E27 of E40 lampvoet. De SON lampen geven een wat warm witte kleur.

Lantaarnpaal met drie SON lampen ! Voordelen van de SON lamp zijn een zeer hoog lichtrendement ( tot wel 150 lumen per watt ! ) welke de Philips SON lampen voor buitenverlichting een goede lichtbron maken.

Toepassing van de SON lamp. Men ziet ze dan ook in veel openbare verlichtingen zoals, tunnelverlichting en veiligheids verlichting, spoorwegrangeerterreinen , spoorweg overgangen, luchthavens, scheepshavens en dokken, steengroeven, lantaarnpalen, enz.

Verschillen in de SON en SON PIA lampen.

- PIA uitvoeringen zoals de SON PIA Plus en SON PIA Hg Free hebben een Philips Integrated Antenna)(PIA) voor de hoogste betrouwbaarheid over de levensduur van de SON lamp. Door de geïntegreerde antenne wordt er:
- een stabielere ontlading tot stand gebracht
- minder lichtterugval
- een stabiel opgenomen vermogen, - een kortere opstarttijd,
- een hoger rendement en een beter lumenbehoud en langere lamplevensduur.

Werking van de SON lamp Het fundamentele principe achter de lamp is dat de smalle, monochromatische natrium resonantie lijnen aanzienlijk kunnen worden vergroot als de dampspanning van natrium wordt verhoogd. De hoge druk natrium lamp is de uitvinding van General Electric USA, hoewel Osram-GEC, Mazda en Philips ook belangrijke spelers in de race waren om deze SON lamp als eerste te maken. De sleutel tot het succes van de hoge druk natrium lamp is een boog buis vervaardigd van doorschijnend keramiek, aangezien er geen glas bekend is die de corrosie van natrium bij hoge temperatuur doorstaat.

Philips Sense and Simplicity