Philips Master SON-T PIA Hg free
Philips Master SON-T PIA Hg free
PHILIPS MASTER SON-T APIA Hg (kwikdamp vrije) lampen MASTER SON-T APIA Hg free

Philips MASTER SON-T APIA Plus Hg Free lamp is een heldere buisvormige hogedruk natrium lamp met APIA (Active Philips Integrated Antenna) technologie. De APIA technologie garandeert een optimale bedrijfszekerheid en betrouwbare (minder dan 30 seconden) herontsteking. Nieuwe, robuustere constructie met minder laspunten voor betere tril- en schokbestendigheid, minder initiële storingen en langere lamplevensduur. De buiten-kant is een hardglazen buitenballon. Kenmerkt zich door zijn goede lumen/watt verhouding en lange levensduur. Zeer hoge betrouwbaarheid van 0% uitval de eerste 2 jaar. Universele Brandstand.

Toepassing. Deze MASTER SON-T APIA Plus Hg Free wordt gebruikt bij openbare verlichtingen, sportaccommodaties, tuinbouw, parkeerplaatsen en het aanlichten van gebouwen en objecten en andere algemene openbare plaatsen waar veiligheid een rol speelt. Vaak in opbouw armaturen en lantaarnpalen. De SON T APIA Plus Hg Free lampen met E27 & E40 lampvoet worden gebruikt met een conventioneel voorschakel-apparaat al dan niet met ontsteker. Geschikt voor gebruik in gesloten armaturen.

Levensduur van de MASTER SON-T APIA Plus Hg Free. Uitval van 5% bij 20.000 uur en 50% uitval op 38.000 uur op elektronisch voorschakelapparaat. De lichtopbrengst bij 25°C is 150 Lumen/watt wat vrij hoog is. Deze SON T APIA Plus Hg Free lamp is dimbaar.

Verkrijgbaar in de lampkleurweergave 2100K (geel/orange) en in de wattages 70W (E27 fitting), 100W, 150W, 250W en 400W met een E40 fitting. De Kleurechtheid (Ra) is 25 max.

Alternatief. Goedkopere alternatief is de SON-T . Betere kleurweergave: SON-T Comfort

Staffelkortingen: 6, 12, 24 of 48 stuks!

Vervangen van Philips SON-T APIA Plus lichtbron met E27 & E40 lampvoet. Maak het armatuur spanningsvrij. Laat de lamp afkoelen (kan wel 450 Graden Celsius worden !) mocht deze nog gebrand hebben, dit kan 10 minuten zijn gezien de hoge temperaturen van de lamp. Hierna kunt u met een rustige draaibeweging linksom de lamp losdraaien. Plaatsen van de lamp rechtsom indraaien tot er enige weerstand is. Spanningsloos maken van het armatuur is zeker aan te bevelen gezien de hoge ontsteekspanning maar is vaak ook noodzakelijk om de lamp te laten branden.

Defecte SON-T APIA Plus lamp is lastig te herkennen. Vaak gaat deze SON-T APIA Plus lamp uit en blijft dit voor enige minuten, om vervolgens weer op te starten. Het wordt dan tijd om de lamp te vervangen. Meestal is ervoor al enige verkleuring en of verzwakking in het licht te zien.

Uitvoeringen van de Philips SON-T APIA Plus lampen. Ze zijn er in diverse wattages 70W, (E27 fitting) 100W, 150W, 250W en 400W met de lampvoet E40 ! De lampen zijn doorgaans niet te vervangen door andere wattages. De belasting op het voorschakelapparaat is anders en dit geeft in de praktijk problemen zoals een lamp die niet op sterkte komt en hierdoor een vreemde kleur geeft of helemaal niet opstart. Lichtstroom van 6.300 lumen tot 56.000 lumen (ZIE meer info bij lamp). Kleurtemperatuur SON-T APIA Plus PIA Plus lampen is 2100K voor de 70W, 100W, 150W, 250W, 400W en 1000W.( meer weten !)

Levensduur van de Philips SON-T APIA Plus lampen.

Levensduur tot 5% Uitval 20000 hr

Levensduur tot 50% uitval 38000 hr

Lumentabel van de Philips SON-T APIA Plus lampen.

SON T APIA Plus 70W - 6300 lumen

SON T APIA Plus 100W - 10000 lumen

SON T APIA Plus 150W - 17100 lumen

SON T APIA Plus 250W - 32200 lumen

SON T APIA Plus 400W - 56000 lumen

APIA Technologie van de Philips SON-T APIA Plus lamp.

Hier is de PIA (Philips Intergrated Antenna) goed te zien PIA-technologie garandeert optimale bedrijfszekerheid en lager uitvalpercentage, met een betrouwbare ontsteking en snelle herontsteking (binnen 30 seconden) gedurende de gehele levensduur. De ZrAl getter zorgt een voor optimale lumen behoud en verminderd vroegtijdige uitval. Nieuwe, robuustere constructie met minder laspunten voor betere tril- en schokbestendigheid en hierdoor minder initiële storingen en langere lamplevensduur.

Historie van de Philips SON-T APIA Plus lamp. De hoge druk natrium lamp is de uitvinding van General Electric USA, hoewel Osram-GEC, Mazda en Philips ook belangrijke spelers in de race waren om deze SON lamp als eerste te maken. De sleutel tot het succes van de hoge druk natrium lamp is een boog buis vervaardigd van doorschijnend keramiek, aangezien er geen glas bekend is die de corrosie van natrium bij hoge temperatuur doorstaat.

SON-T APIA Plus lampen van andere merken: Lamp SON-T APIA Plus

 Philips Sense and Simplicity