PHILIPS MASTER PL-L zijn energie zuinige (efficiëntie label A) lampen. Het zijn veel gebruikte 'spaarlampen' in kantoren, passages, opslag, buitenlampen maar ook design armaturen ! Deze armaturen kunnen zijn uitgevoerd met 1 of 2 of soms wel 4 PL-L lampen. Deze PL-L lampen zijn voorzien van een 2G11 lampvoet.

PL-L lamp uitvoeringen zijn onderverdeeld in de standaard, Xtra, Polar en de Xtra Polar. Allen hebben ze 4 koperen pinnen, wat meteen inhoudt dat zij allen op een hoogfrequent electronische voorschakelapparaat werken.

Op lastige bereikbare plekken zou u ervoor kunnen kiezen om de PL-L Xtra variant te gebruiken. Levensduur is ongeveer twee keer zo hoog maar de aanschaf ook. Dus als u veel tijd kost of er kosten zoals een hoogwerker voor bijkomen kan dit een uitkomst zijn. Verkrijgbaar in 18, 24W, 36W en 55W.

Voor wat koudere omgevingen doet u er verstandig aan om de Polar uitvoering te gebruiken, deze heeft een maximale lichtstroom bij lage temperaturen. Bij 15 graden Celsius heeft deze lamp de optimale lichtstroom. Dus goed toepasbaar in parken, buitenlampen, koel en vrieshuizen. Verkrijgbaar in 18, 24W,36W en 55W

Voor de echt koudere omgevingen doet u er verstandig aan om de Xtra Polar uitvoering te gebruiken, deze heeft een maximale lichtstroom bij nog lage temperaturen. Bij 0 graden Celsius heeft deze lamp de optimale lichtstroom. Dus goed toepasbaar in buitenlampen, koel en vrieshuizen en andere omgevingen waar het erg koud is. Verkrijgbaar in 18, 24W, 36W en 55W.

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Vervangen van Philips Master PL-L lampen met 4 pinnen. Deze kunt u met een rustige trekbeweging uit de fitting trekken. Spanningsloos maken van het armatuur is niet noodzakelijk om de lamp te laten branden maar wel veiliger. De fittingen hebben meestal een metalen klikbeugeltje aan beide zijden waardoor even heen gedrukt dient te worden.

Defecte PL-L 4 pin lamp is makkelijk te herkennen aan de zwarte doorslag in de lamp in een van de 2 buisjes!

Uitvoeringen van de Philips Master PL-L 4 pin lampen. Ze zijn er in diverse wattages maar er is echter maar 1 lampvoet ! De lampen zijn doorgaan niet te vervangen door andere wattages. De lengte is anders maar de belasting op het voorschakelapparaat is ook anders en dit geeft in de praktijk problemen. Kleurtemperatuur PL-L 4 pin lampen kan zijn 2700K, 3000K of 4000K ( meer weten !)

Eist u een nog langere levensduur van de PL-L lamp ? Kiest u dan voor de Master PL-L 4pin Xtra variant.

Philips PL-L 4 pen lampen zijn bij ons altijd scherp geprijsd ! We hebben een zeer uitgebreide en ruime voorraad PL-T Lampen omdat we dagelijks zelf deze lampen lampen plaatsen. U bent dus bij ons bij het juiste adres als het gaat om vervangingslampen ! Ook voor OSRAM (DULUX D of S) of SYLVANIA PL vervangingslampen kunt u bij ons terecht.

Philips Sense and Simplicity