MASTER Colour SDW-T en SDW-TG

Vervangen van Philips Master SDW-T lichtbron met 2 pinnen. Maak het armatuur spanningsvrij. Laat de lamp afkoelen mocht deze nog gebrand hebben, dit kan wel 10 minuten zijn gezien de hoge temperaturen (tot wel 450 graden Celsius) van de lamp. Hierna kunt u met een rustige trekbeweging de lichtbron uit de fitting trekken. Spanningsloos maken van het armatuur is zeker aan te bevelen gezien de hoge ontsteekspanning maar is vaak ook noodzakelijk om de lamp te laten branden.

Let wel op dat deze SDW-T lamp er maar op 1 manier in kan, dit heeft te maken met de nokjes op de PG12-1 lampvoet en lampvoet houder.

De fittingen hebben een metalen klikbeugeltje aan beide zijden waardoor even heen gedrukt dient te worden.

Defecte SDW-T lamp is soms te herkennen aan de zwarte doorslag (zie hieronder) in de lamp in het keramisch gedeelte. Vaak gaat deze SDW-T lamp uit en blijft dit voor enige minuten, om vervolgens weer op te starten. Het wordt dan tijd om de lamp te vervangen.

Meestal is ervoor al enige verkleuring en of verzwakking in het licht te zien.

Uitvoeringen van de Philips Master SDW-T lampen. Ze zijn er in diverse wattages, 50W en 100W maar er is echter maar 1 lampvoet, de PG12 -1 ! De lampen zijn doorgaans niet te vervangen door andere wattages. De belasting op het voorschakelapparaat is anders en dit geeft in de praktijk problemen zoals een lamp die niet op sterkte komt en hierdoor een vreemde kleur geeft of helemaal niet opstart. Kleurtemperatuur SDW-T lampen is 2500K ( meer weten !)

Levensduur van de Philips Master SDW-T lampen.

Technische levensduur 10000 uur

Levensduur tot 5% uitval 8000 uur

Levensduur tot 20% uitval 12000 uur

Levensduur tot 50% uitval 15000 uur

Zeer energievriendelijke lamp ! Philips Sense and Simplicity