cdm-tc-fresh

PHILIPS MASTER Colour Light Boost CDM-TC lampen MASTERColour CDM-TC Elite Regulable

Energie klasse A . Philips MASTER CDM-TC Elite Regulable lamp is een zeer energiezuinige keramische metaalhalogeenlamp. Deze Master Colour CDM-TC Elite Light Boost is een lamp met UV block filter voor beschermende werking van koopwaar. Kenmerkt zich door zijn verhoogde lichtstroom, verbeterde kleurstabiliteit en kleurweergave t.o.v. CDM-TC en de mogelijkheid tot dimmen.

Toepassing. Accent verlichting en ruimten waar flexibele lichtniveaus gewenst zijn. Deze Master Colour CDM-TC Elite Light Boost lampen met G8.5 lamp-voet wordt gebruikt met een elektronisch voorschakelapparaat. Door de mogelijkheid van dimmen kunt u dus ook de nodige energiebesparing bewerkstelligen. Deze CDM-TC Elite Light Boost lamp dient in gesloten armatuur gebruikt te worden om hete scherven bijeen te houden bij breuk.

Levensduur van de Master Colour CDM-TC Elite Regulable. Uitval is 10% bij 12.000 uur en 50% uitval op 15.000 uur op elektronisch voorschakelapparaat. De licht opbrengst bij 25°C is 89-104 Lm/watt wat erg hoog is. Deze MasterColour CDM-TC Elite Regualable lamp is WEL dimbaar. Hoog rendement en lange levensduur.

Verkrijgbaar in de lampkleuren 930(wit) en 942(helder wit) en in de wattage 70W. De Kleurweergave (Ra) is hoger dan 81 voor de 3000k en >92 voor de 4200K. Brandstand is universeel.

Extra voordelig : volle doos van 12 stuks

Philips Master CDM-TC Elite Regulable 70W/930

Philips
93892000

Philips Master CDM-TC Elite Regulable 70W/942

Philips
93894400

Vervangen van Philips MasterColour CDM-TC Elite Regualable lichtbron met 2 pinnen. Maak het armatuur spanningsvrij. Laat de lamp afkoelen mocht deze nog gebrand hebben, dit kan wel 10 minuten zijn gezien de hoge temperaturen van de lamp. Hierna kunt u met een rustige trekbeweging de lichtbron uit de fitting trekken. Spanningsloos maken van het armatuur is zeker aan te bevelen gezien de hoge ontsteekspanning maar is vaak ook noodzakelijk om de lamp te laten branden.

Defecte CDM-TC Elite regualable lamp is makkelijk te herkennen aan de zwarte doorslag in de lamp in het keramisch gedeelte. Vaak is het over duidelijk zoals hieronder is afgebeeld. Vaak gaat deze cdm-tc lamp uit en blijft dit voor enige minuten, om vervolgens weer op te starten. Het wordt dan tijd om de lamp te vervangen. Meestal is ervoor al enige verkleuring en of verzwakking in het licht te zien.

Afgebeeld een defecte CDM-T !

Uitvoeringen van de Philips MasterColour CDM-TC Elite regualable lampen. Ze zijn er in diverse wattages 70W, maar er is echter maar 1 lampvoet, de G8.5 ! De lampen zijn doorgaans niet te vervangen door andere wattages. De belasting op het voorschakelapparaat is anders en dit geeft in de praktijk problemen zoals een lamp die niet op sterkte komt en hierdoor een vreemde kleur geeft of helemaal niet opstart. Kleurtemperatuur CDMTC regualable lampen is er in de lampkleur 3000K en 4200K ( meer weten!)

Levensduur van de Philips MasterColour CDM-TC Elite regualable lampen.

Levensduur tot 5% uitval 7500 hr

Levensduur tot 10% uitval 9000 hr

Levensduur tot 20% uitval 11000 hr

Levensduur tot 50% uitval 15000 hr

Philips Sense and Simplicity