cdm-tc-fresh

PHILIPS MASTER Colour CDM-TC Fresh lampen MASTERColour CDM-TC Fresh

Energie klasse A . Philips MASTER CDM-TC Fresh lamp is een zeer energiezuinige keramische metaalhalogeenlamp. Deze Master Colour CDM-TC Fresh is een metaalhalogeen lamp met UV block filter voor beschermende werking van koopwaar. Kenmerkt zich door zijn verhoogde lichtstroom, verbeterde kleurstabiliteit en kleurweergave t.o.v. standaard CDM-TC.

Toepassing. Maakt verse voedingsmiddelen er ontzettend mooi uitzien zoals vlees, vis, fruit en groenten. Speciale aanpassingen zijn toegepast in de kleur rood, groen, orange en blauw. Toepasbaar In pendel armaturen, zowel voor op- of inbouw in winkels, slagerij, groente afdeling of waar verpakkingsmaterialen er schitterend uit moeten zien. Deze Master Colour CDM-TC Fresh lamp met G8.5 lamp-voet wordt gebruikt met een elektronisch VSA. De CDM-TC Fresh lamp dient alleen in gesloten armaturen gebruikt te worden om hete scherven bijeen te houden bij breuk.

Levensduur van de Master Colour CDM-TC Fresh. Uitval is 10% bij 12.000 uur en 50% uitval op 15.000 uur op elektronisch voorschakelapparaat. De licht opbrengst bij 25°C is 101-106 Lm/watt wat erg hoog is. CDM-TC Fresh lamp is niet dimbaar.

Verkrijgbaar in lampkleuren 645(wit) en 942(helder wit),wattages 50W en 70W.

Extra voordelig : volle doos van 12 stuks

Philips Master CDM-TC Fresh 50W/645

Philips
8718291163275

Philips Master CDM-TC Fresh 70W/640

Philips
8718291163299

Vervangen van Philips MasterColour CDM-TC Fresh lichtbron met 2 pinnen. Maak het armatuur spanningsvrij. Laat de lamp afkoelen mocht deze nog gebrand hebben, dit kan wel 10 minuten zijn gezien de hoge temperaturen van de lamp. Hierna kunt u met een rustige trekbeweging de lichtbron uit de fitting trekken. Spanningsloos maken van het armatuur is zeker aan te bevelen gezien de hoge ontsteekspanning maar is vaak ook noodzakelijk om de lamp te laten branden.

Defecte CDM-TC Fresh lamp is makkelijk te herkennen aan de zwarte doorslag in de lamp in het keramisch gedeelte. Vaak is het over duidelijk zoals hieronder is afgebeeld. Vaak gaat deze cdm-tc lamp uit en blijft dit voor enige minuten, om vervolgens weer op te starten. Het wordt dan tijd om de lamp te vervangen. Meestal is ervoor al enige verkleuring en of verzwakking in het licht te zien.

Afgebeeld een defecte CDM-T !

Uitvoeringen van de Philips MasterColour CDM-TC Fresh lampen. Ze zijn er in diverse wattages 50W en 70W, maar er is echter maar 1 lampvoet, de G 8.5 ! De lampen zijn doorgaans niet te vervangen door andere wattages. De belasting op het voorschakelapparaat is anders en dit geeft in de praktijk problemen zoals een lamp die niet op sterkte komt en hierdoor een vreemde kleur geeft of helemaal niet opstart. Kleurtemperatuur CDMTC fresh lampen is er in de lampkleur 4000K en 4200K ( meer weten!)

Levensduur van de Philips MasterColour CDM-TC Fresh lampen.
10% uitval 50W en 70W (12.000 uur)

50% uitval 50W en 70W (15.000 uur)

Philips Sense and Simplicity